Előfizetői tartalom

Nagyon lassan javul, az év végéig stagnál a magyar munkaerő-piac

Portfolio
A Manpower munkaerő-piaci felmérés szerint a magyarországi munkáltatók nagy része nem tervez különösebb létszámváltozást az év hátralévő részében. A munkaadók mindössze 11%-a mondta azt, hogy felvételt tervez, de 10% számol létszámcsökkentéssel a negyedik negyedévben - ami a magyar munkaerőpiac nagyon lassú fejlődését tükrözi. A két legoptimistább szektor továbbra is a gyártás, de kivételesen optimistának tűnik a negyedik negyedévre a kereskedelem is. Kitekintve a világgazdaságba, 41 országból 36 adott pozitív munkaerő-piaci előrejelzést, a legoptimistábbak között most viszont nincs ott Kína és India.

A Manpower Magyarországon rendszerint 750 munkáltatót kérdez meg arról, hogyan látják a következő negyedévre a vállalatnál foglalkoztatott létszám alakulását a jelenlegi negyedévhez képest. Magyarországon a válaszadók 76%-a nem kíván változtatni létszámán, 11% tervez bővítést, 10% elbocsátást. A létszámbővítési tervek változása és az elbocsátási tervek változása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés