Előfizetői tartalom

Áfaemelés és kiegyensúlyozott államháztartás az olasz csomagban

Portfolio
Egy százalékpontos áfaemelés, az 500 ezer euró feletti éves jövedelmek 3 százalékos különadója, a kiegyensúlyozott államháztartás alkotmányba iktatása, valamint a helyi közigazgatás egyszerűsítése - ezek lennének a sarokpontjai az új olasz megszorító csomagnak, amelyet az olasz parlament felsőháza kedden délután vitatott meg, miközben a nap folyamán - éppen a parlamentre történő nyomásgyakorlás céljával - országszerte utcára vonultak az olasz alkalmazottak.

A Berlusconi kormány meghajolni látszik az uniós nyomásnak, így a megszorítások utolsó pillanatban elfogadott elemei mégiscsak hitelessé tehetik a csomagot a nemzetközi piacok előtt és elemzők szerint segíthetnek helyreállítani az Olaszország iránt megrendült bizalmat. A kormány azonban a csomag elfogadását bizalmi szavazáshoz kötné, ezt a döntést, mint mondták, "a pénzügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés