Előfizetői tartalom

Visszaéléseket találtak a rokkantnyugdíjaknál

Portfolio
A Nemzeti Rehabilitációs Hivatal több gyanús esetet is talált a rokkantnyugdíjak felülvizsgálatánál, a vizsgálat igaz még tart, azonban 1500 esetből 130 esetben rendkívüli eljárást indítottak meg - írja a Magyar Nemzet. A korábbi rokkantnyugdíjasok visszavezetési a munkaerőpiacra viszont nem egyszerű, hiszen az emberek többsége 46-64 év közötti, a legtöbbjük olyan régióban él, ahol a foglalkoztatási körülmények a legrosszabbak az országban.

A Nemzeti Erőfforás Minisztérium még tavaly indított átfogó felülvizsgálatok a rokkantnyugdíjak esetében, amikor is kiderült, hogy két egri orvos pénzt kért a rokkantosításért. A Nemzeti Rehabilitációs Hivatalban egy meglehetősen bonyolult munkaszimulátor segítségével ellenőrizni tudják a rokkantnyugdíjasokról kideríteni, hogy tényleg jogosan vették-e igénybe a nyugdíjat....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés