Előfizetői tartalom

Eltörlik a szuperbruttót Csehországban

Portfolio
Jóváhagyta az adórendszer átalakítását a cseh kormány, amelynek értelmében 2013-tól eltörölnék a bérek szuperbruttósítását, az osztalékokra kivetett adót és bizonyos természetbeni juttatások adókedvezményét, viszont utóbbiért cserébe a vállalkozások egységes adóalap-csökkentést kapnak. A kabinet szerdai ülésén jóváhagyott tervezetet még a parlamentnek is el kell fogadnia, ami nem lesz könnyű, mert a szenátusban, azaz a felsőházban a szociáldemokrata ellenzéknek van többsége - írja az MTI.

A kormány döntése alapján Csehországban 2013 januárjától megszűnik a néhány éve bevezetett szuperbruttó bérezés, melynek adóterhe egységesen 15 százalék volt. Ehelyett a jövedelem- és a társasági adó egységesen 19 százalékos lesz a jövőben. A pénzügyminisztérium javaslatára eltörlik az osztalékok megadóztatását. Megszűnnek a különféle kivételek és kedvezmények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés