Előfizetői tartalom

Egyre kevesebb a szegény a világban - miért?

Madár István, Lindau
Az elmúlt évtizedek során a világgazdasági folyamatok hatására intenzíven csökkent a szegények arány és száma. Emögött alapvetően a kínai gazdaság szárnyalása áll, de ami talán kevésbé ismert, hogy nem csak a kínai ipar, hanem a jóval kevésbé látványos mezőgazdaság dinamikus bővülése magyarázza a folyamatot - mutatott rá előadásában James A. Mirrlees, aki a Nobel-díjasok sorát felvonultató lindaui találkozón beszélt a szegénység alakulásáról.

Kínában 1990-ben az emberek 60%-a napi 1,25 dollárnál kevesebb pénzből élt, mára ez az arány jóval 20% alá csökkent, jelentősen hozzájárulva a világ szegénységének csökkenéséhez - hívta fel a figyelmet előadásában James A. Mirrlees lindaui előadásában. Ennek a fejlődésnek a forrása alapvetően két tényező lehet, a növekedés és az újraelosztás. A kínai változások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés