Előfizetői tartalom

El kellene törölni a társasági adót?

Madár István, Lindau
Abból is látszik, milyen mély a válság, hogy még a Nobel-díjas közgazdászok is bajban vannak, amikor a globális válság megoldási lehetőségeiről kérdezik őket. A növekedési kihívások miatt nehéz kinőni az adósságot, másrészt viszont az élénkítés nehézségekbe ütközik, részben pont a nagy adósság, részben pedig a demográfiai helyzet miatt. A Nobel-díjas közgazdászok lindaui találkozóján azért megfogalmazódott pár merész ötlet is. Edmond Phelps egy interjúban a társasági adó eltörlése mellett érvelt, és a nehezen foglalkoztathatók körében a járulékcsökkentést tartaná megfontolandónak.

Edmond Phelps értékelése szerint nagy a bizonytalanság a világgazdaságban, nehéz értékelni, hol is állunk jelenleg. Egyrészt ostobaság lenne arról beszélni, hogy elveszítünk egy évtizedet, hiszen némi szerencsével az üzleti aktivitás fellendülhet, talán néhány új innovatív tevékenység is elindíthatja ezt. Másrészt nagyon mély problémákat láthatunk. Az Egyesült Államok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés