Előfizetői tartalom

Már hetek óta tudja a kormány, mi készül nyugdíjügyben

Portfolio
Már hetek óta tud a kormány arról az alkotmánybírósági határozattervezetről, amely megsemmisítené a nyugdíjpénztártagok kiszerződését az állami nyugdíjból - írja az origo. A válaszlépés kidolgozásához azonban még nem kezdtek hozzá, ugyanis korábban azt hitték a kormányoldalon, hogy át fog menni a törvény az alkotmánybíróságon, hiszen azt jogászok többször is átnézték.

A nyugdíjtörvényt tavaly év végén a kormány csak több lépcsős ellenőrzési periódus után adta be a parlamentnek, a normaszöveget többször is ellenőriztették alkotmányjogászokkal, hogy azon ne találhassanak fogódzót. A hírek szerint azonban ennek fennáll a lehetősége, hiszen egy alkotmánybírósági határozattervezet alapján kifogásokat lehet találni a pénztártagok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés