Előfizetői tartalom

Lagymatag a munkaerőpiac (3.)

Portfolio
Júniusban a versenyszektorban és a költségvetési szférában egyaránt mérséklődött az éves bérdinamika. Az inflációval igazított (reál) keresetek 2,3 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál, ez a bővülés azonban csak a versenyszférában volt érezhető, az állami alkalmazottak keresete valamivel kevesebbet ért most, mint tavaly ilyenkor. A foglalkoztatotti létszám alakulása a munkapiac stagnálására utal.

A KSH létszám és kereset statisztikája a legalább öt főt foglalkoztató vállalkozások körében készül, itt 1,866 millió foglalkoztatottat lehetett regisztrálni júniusban. Az adat stagnálást jelent az előző hónaphoz képest, összességében pedig beleillik abba a trendbe, ami a munkapiac nagyon lassú felkapaszkodását mutatja. A kockázatok a növekedési kilátások romlása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés