Előfizetői tartalom

A románok már tudják: nem lesz adócsökkentés

Portfolio
Romániában meghatározatlan időre elhalasztotta a kormány a munkáltatók társadalombiztosítási járulékának csökkentését - közölte szerdán Gheorghe Ialomitianu román pénzügyminiszter. A tárcavezető az MTI tudósítása szerint elmondta: "optimális pillanatra" halasztotta a kormány ennek a tervezett intézkedésnek az elfogadását, a jelenlegi gazdasági helyzet ugyanis nem teszi lehetővé a járulék csökkentését.

A kabinet szerdán fogadta el a 2014-ig szóló adó és költségvetési stratégiát, amelyben a miniszter szerint a Nemzetközi Valutaalappal közösen meghozott intézkedések szerepelnek. A most elfogadott dokumentum szerint a kormány 2012-ben az állami szektorban dolgozók személyi kiadásaira a bruttó hazai termék (GDP) 7,2 százalékát költi, és ezt 2014-ig folyamatosan 6,79 százalékra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés