Előfizetői tartalom

Újabb recesszió fenyegeti Amerikát

Kovács Krisztina
Az elmúlt napokban sorra érkeztek a rosszabbnál rosszabb amerikai makrogazdasági adatok, amelyek miatt ismét felerősödtek a recessziós félelmek és gyakoribbá váltak a további monetáris lazítással kapcsolatos találgatások, tegnap este pedig óriási pánik volt a piacokon. Egyelőre minden jel arra utal, hogy az amerikai gazdaság nagy bajban van: a bérdinamika alacsony, a fogyasztási hajlandóság csökken, az értékesítési kilátások romlanak, és az már csak a hab lehet a tortán, ha ma délután a munkaügyi tárca a vártnál alacsonyabb foglalkoztatottság-bővülésről számol be.

Néhány hónappal ezelőtt még sokan mondták, hogy nem kell aggódni a gazdasági kilátások miatt, hiszen jön a második félév, amikor eltűnnek az átmenetileg ható kedvezőtlen tényezők (japán földrengés, olajár-sokk), és minden rendben lesz. Bő egy hónappal a félévkezdés után viszont egyre világosabban látszik, hogy nekik nem lett igazuk: a feldolgozóipari szereplők igen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés