Előfizetői tartalom

Több tízezren mentek munkáért Németországba május óta

Portfolio
Május elseje óta kereken 33 ezerrel nőtt a 2004-ben csatlakozott uniós országokból jelentkező munkakeresők száma Németországban - írja az Inforádió. A szakemberhiány miatt Berlinben komoly reményeket fűznek a korlátozás feloldásához, és úgy vélik, jövőre legalább 200 ezren érdeklődnek majd Közép-, illetve Kelet-Európából a felkínált állások iránt.

A német szövetségi munkaügyi hivatal szóvivője úgy véli, hogy jövőre legalább 200 ezren érdeklődnek majd Közép-, illetve Kelet-Európából a felkínált állások iránt. Főleg az egészségügyben van súlyos hiány orvosokból és ápolókból, de az iparban is "lámpással keresik" a szakembereket. Égető szükség van mérnökökre és informatikusokra, de az ipari tanulók iránt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés