Előfizetői tartalom

Soros után - Mi vár a hedge fundokra itthon és külföldön?

A napokban jelentette be Soros György magyar származású milliárdos, hogy bezárja a világ legsikeresebb hedge fundját, amely a globális makrogazdasági folyamatokra építette stratégiáját. Hogyan áll mostanában a hedge fundok "szénája", a magyarországi hedge fund piacra mi a jellemző, milyen szabályok szerint működik a Bankár Zrt. és a mostani zavaros pénz- és tőkepiaci környezetben milyen termékekre érdemes figyelni? Többek között ezekről a témákról beszélgettünk Kovács Szilárddal, a Bankár Zrt. portfóliókezelőjével, aki külföldi pályafutása alatt a világ mostanára legnagyobb hedge fundjánál, a Bridgewater Associates-nél is dolgozott.

Portfolio.hu: A hírek szerint Soros döntésében csak részben játszott szerepet az életkora, a Quantum Fund bezárásában az iparágra vonatkozó szigorodó szabályrendszer és az idei évi tőkeveszteség is közrejátszott. Hogyan látja most a hedge fund iparág teljesítményét, kilátásait és a stratégiájuk fő mozgatórugóit? Kovács Szilárd: Igen, főleg szabályozási okok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés