Előfizetői tartalom

Több szabadság jár az új szlovák munka törvénykönyv szerint

Portfolio
Szeptemberben hatályba lép az új munka törvénykönyv Szlovákiában. Ivan Gasparovic államfő szerint az új jogszabály hozzájárul ahhoz, hogy ne növekedjen a munkanélküliség - írja az MTI. Újdonság lesz például az osztott munkahely lehetősége, évente 400 órát túlórázhatnak az alkalmazottak és "krisztusi kor", azaz a 33. életév után egy héttel több - 4 helyett 5 hét - szabadság jár majd. A törvény elfogadását éles viták előzték meg, s inkább a munkáltatók támogatják, a szakszervezetek pedig elutasítják.

Az államfő véleménye szerint az intézkedések közül több - például a megosztott munkahelyek (osztott munkahely intézménye azt jelenti, hogy egy pozíciót többen is betölthetnek rövidebb munkaidőben) - hozzájárulhatnak ahhoz, hogy ne növekedjen a munkanélküliség. A szóvivő elmondta: az államfő a munkavállalók védelme miatt fontolgatta a tervezet visszaküldését, ugyanakkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés