Előfizetői tartalom

Európa elment a falig, új idők jönnek

Portfolio
A mostani politikai berendezkedésben a tagországok (elsősorban Németország) elmentek a legvégsőkig a görög mentőcsomaggal - írja elemzésében Pápa Levente. Az OTP elemzési központjának szakértője úgy látja, a mostani csomag már középtávon sem oldja meg a problémát, a közös fiskális politika elengedhetetlen, de ez nehezen jöhet létre politikai változások nélkül. Ellenkező esetben a piac kikényszerítheti a csődöt. Az alábbiakban az elemzés szerkesztett változatát közöljük.

Mit nyertek a görögök?. A görög államadósság GDP arányos értéke 2016-ig az intézkedések következtében 24 százalékponttal lehet kisebb az államadósság, ami így várhatóan 119%-ra csökken. Ebből mintegy 8 százalékpontot a névérték csökkenése magyaráz. A további csökkenést az évi 2,2 százalékponttal alacsonyabb GDP arányos kamatfizetés és az "Új Marshall Terv"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés