Előfizetői tartalom

3,5 százalékkal tudunk többet vásárolni, mint egy éve

Portfolio
Májusban 2 millió 717 ezren álltak alkalmazásban a legalább öt főt foglalkoztatóknál, ami az előző havihoz képest egy százalékkal magasabb, de kissé elmarad az egy évvel korábban ugyanezen időszakban jellemzőnél - derül ki a KSH ma közzétett adataiból. A bruttó keresetek mind a verseny- és közszférában 6 százalék fölött növekedtek, így a nemzetgazdasági átlagban 6,7 százalék volt a teljes munkaidőben foglalkoztatottak bruttó bérének növekedése. Annak köszönhetően, hogy az infláció májusban számottevően lelassult, a nettó reálkeresetek 3,5 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál.

Májusban a versenyszférában 1 millió 857 ezren álltak alkalmazásban a legalább öt főt foglalkoztatóknál, ami másfél százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál. Ha az ilyenkor szokásos szezonális hatásokat kivesszük a létszámváltozásból, akkor a bővülés az elmúlt hónapokban szerény ütemű, néhány ezer fős volt.A közszférában a szezonális hatásokat kiszűrve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés