Előfizetői tartalom

A nyári szezon fogyasztja a munkanélkülieket

Portfolio
Júniusban az előző hónaphoz képest 18 700 fővel kevesebb, 553 300 fő volt regisztrált álláskereső a munkaügyi kirendeltségekben - derül ki a Foglalkoztatási Szolgálat friss adataiból. Az álláskeresők számának csökkenésében nagy szerepe volt a nyári szezon beindulásának - ha ezt a hatást kiszűrjük, akkor csak 3100 fős a csökkenés. Csaknem 48 ezer új állást jelentettek be júniusban a foglalkoztatók, de ennek kétharmada továbbra is államilag támogatott állás.

Júniusban 18,7 ezer fővel csökkent a regisztrált álláskeresők száma, így 553,3 ezer főt tett ki. Az éven túl regisztráltak száma is csökkent, de arányuk nem változott, az összes álláskeresőhöz képest 27,5% volt. Az álláskeresők létszámának csökkenése nagy részben lehet köszönhető a nyári szezon beindulásának. Szezonális kiigazítás után a csökkenés már csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés