Előfizetői tartalom

Büntetnék a dohányosokat: drágább lehet a gyógyszerük

Portfolio
Az eddig eltelt időszakban a gyógyszerkiadások 18 milliárd forinttal haladják meg az időarányos előirányzatot - közölte a Magyar Nemzetnek adott interjújában Sélleiné Márki Mária. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatója azt is elárult, hogy a tervezett intézkedések között szerepel, hogy csökkentenék a gyógyszerár-támogatás mértékét azoknál az asztmás és tüdőbetegeknél, akik dohányoznak.

Nem megszorító intézkedésnek nevezi a gyógyszerártámogatási rendszerben már július elsejétől életbe lépő egyes intézkedéseket Sélleiné Márki Mária. Az OEP főigazgatója szerint ezeket a változtatásokat amúgy is meg kellett volna hozni, a kormányzati elvárás (melynek értelmében két év alatt 120 milliárd forintot takarítanának meg a gyógyszerkasszában) ezt a folyamatot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés