Előfizetői tartalom

Puhítják a chipsadót - Csak jövőre jön a drágulás?

Portfolio
Kedd délutánig 20 módosító javaslatot nyújtottak be kormánypárti és ellenzéki képviselők a pénteken parlament elé terjesztett, chipsadóról szóló törvényhez. Ezek közül a legfontosabb az a fideszes képviselők által jegyzett módosító, ami jövő januárra halasztaná a népegészségügyi termékadó bevezetését. Az öt, kormánypárti képviselő által beterjesztett módosító javaslatból kiolvasható: a kormány aggódik az új adó negatív hatásai miatt, így tart a gyárbezárásoktól és az elbocsátásoktól.

Több időt adnának a felkészülésre Számos módosító javaslatot nyújtottak be a népegészségügyi termékadóról szóló törvényjavaslathoz. A 19+1 módosító közül ötöt jegyeznek kormánypárti képviselők. A Nógrádi Zoltán és Vécsey László által törvényhez csatolt egyik módosítás szerint a chipsadóról szóló törvény csak 2012. január elsejétől lépne hatályba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés