Előfizetői tartalom

Benyújtották a parlamentnek: ekkora drágulást hoz az új adó!

Portfolio
Péntek délután egyéni képviselői indítvány keretében nyújtotta be a kormánypárt a népegészségügyi termékadóról szóló törvényjavaslatot, vagyis közismertebb nevén a chipsadóról szóló jogszabályt. A tervezet szerint szeptember elsején hatályba lépő törvény tételesen felsorolja, hogy mekkora drágulást hoz az egyes "egészségre káros élelmiszerek" esetében az új adó. Ez alapján úgy tűnik, hogy pár nap alatt mérséklődtek az adóterhelések. A népegészségügyi termékadó célja a hivatalos indoklás szerint, hogy "az egészségügyre fordítható források bővüljenek", viszont a törvény nem tér ki arra, hogy ezt az orvosok bérére fordítaná a kormányzat, ahogyan arra korábban ígéretek voltak.

"Az Országgyűlés a népegészségügyileg nem hasznos élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítása és az egészséges táplálkozás előmozdítása, valamint az egészségügyi szolgáltatások, különösen a népegészségügyi célú programok finanszírozásának javítása érdekében a népegészségügyi termékadó fizetésének a kötelezettségéről a következő törvényt alkotja"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés