Előfizetői tartalom

Ennyivel hizlalja a chipsadó a költségvetést

Portfolio
Idén 3-5 milliárd forinttal, jövőre pedig 15-20 milliárd forinttal hizlalhatja a költségvetést a chipsadó és ennek egészségügyi célú felhasználásáról megszületett a kormánydöntés - tudtuk meg a Nemzetgazdasági Minisztériumtól. A tárca válaszaiból az is kiderül, hogy a PPP projektek kiváltásáról, a MÁV, BKV adósságátvállalások ütemtervéről, összegeiről folynak az egyeztetések.

Az egészségügybe megy plusz pénz A jelenlegi prognózis alapján 2011-ben (szeptemberi hatálybalépés esetén) 3-5 milliárd forint, 2012-től éves szinten 15-20 milliárd forint bevétel várható a népegészségügyi termékadóból - fejtette ki a Portfolio.hu kérdésére Banai Péter a Nemzetgazdasági Minisztérium keddi online tájékoztatóján. Arra a kérdésre, hogy ez az összeg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés