Előfizetői tartalom

Feketézés és drágulás jön a chipsadóval

Portfolio
Növekedni fog a feketézés, az adómegkerülés azon termékek esetében, amelyeket sújtani fog a hamarosan bevezetésre kerülő népegészségügyi termékdíj, legújabb nevén a chipsadó - vélekedik az Országos Kereskedelmi Szövetség. A szervezet konkrét számokat közöl, hogy az egyes termékkörök mennyivel drágulhatnak. Eközben az élelmiszer-feldolgozók ismét megjegyezték: nem fogadják el az új adó tervezetét.

"Korábban "hamburgeradó", újabban "csipszadó" névvel illette a köznyelv, hivatalos neve pedig népegészségügyi termékadó lesz. A népegészségügyi termékadó - a nevéből is következik - egy újabb adó, melyet az a vállalkozás fizet, amely meghatározott termékek esetében a törvényben megszabott mértékek feletti, hozzáadott cukor- és só-, valamint koffeintartalmú élelmiszereket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés