Előfizetői tartalom

Foglalkoztatás: egy éve toporgunk ugyanott

Portfolio
2011. áprilisában 2 millió 693 ezer fő volt alkalmazott a magyar nemzetgazdaságban a legalább öt főt foglalkoztatóknál, ami csak minimálisan, 0,18%-kal több az egy évvel korábbihoz képest - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal ma közzétett adataiból. A versenyszférában foglalkoztatottak létszáma tavaly május óta szűk sávban ingadozik, a közszféra létszáma pedig a KSH szerint a közfoglalkoztatottak nélkül lényegében ugyanannyi, mint egy éve. A nemzetgazdaságban a családi kedvezmények nélkül számított nettó átlagkeresetek 7,6%-kal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál, s ebben a növekedésben fő szerepe a közszférának volt, ahol áprilisban volt idén először számottevő (nettó átlagbérek 8%-os) növekedése megfigyelhető. Így az áprilisban még magasabb infláció mellett is nőni tudott a nemzetgazdaságban a reálbér 2,7%-kal.

Nincs számottevő elmozdulás Áprilisban 1 millió 844 ezer fő állt alkalmazásban a versenyszférában a legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásoknál. Ez 2,11%-os növekedés az egy évvel korábbihoz képest, viszont nem mutat kifelé abból a sávból, ami csaknem egy éve jellemző, hogy a versenyszféra létszáma 1840-1850 ezer között ingadozik.A költségvetési szféra létszáma...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés