Előfizetői tartalom

Egy évig még biztosan nem robban a foglalkoztatás

Portfolio
A munkáltatók, úgy tűnik, 2011 második negyedévében sem voltak túl optimisták: a Foglalkoztatási Szolgálat által végzett felmérésben résztvevők 3 hónapon belül összességében 1,7%-os, egy év távlatában pedig 1,6%-os létszámnövekedést prognosztizáltak. A megkérdezett, többnyire kis- és középvállalkozások az országos létszám 15%-át foglalkoztatják. Az egy éven belül létszámnöveléssel kalkulálók aránya csökkent, de még épp 30% felett volt, ugyanakkor még minden nyolcadik gazdálkodó szervezet számol elbocsátással. Ráadásul a munkáltatók korábbi előrejelzéseikben túlzottan optimistának bizonyultak, a megvalósult létszámbővítés a legtöbb régióban messze elmaradt a tervezettől.

A Foglalkoztatási Szolgálat által 2006 óta folyó megkérdezések eredményeiben jellemzően a második negyedéviek voltak a legerősebbek. Ennek ellenére az idei második negyedévben alacsonyabb foglalkoztatás-bővítéssel számoltak a munkáltatók (1,7%), mint az előző, első negyedévben (2,1%).A kiinduló, március 31-i létszámhoz képest az átlagosan 1,7%-os bővülés 3,2%-os létszámnövekedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés