Előfizetői tartalom

Bod Péter Ákos: Nem lehet elhallgatni a kritikát

Portfolio
Az szja-kulcsok csökkentése helyes lépés volt, azonban a mértéke már vitatható, különösen azért, mert az adóbevétel-kiesést a válságadók kivetésével kompenzálta a kormány - mondta az InfoRádiónak Bod Péter Ákos az Adózás Európában elnevezésű nemzetközi konferencián. Az egyetemi tanár szerint sok magyar cég sorsa függ attól, hogy beindul-e a gazdaság stabilizálásához szükséges kereslet.

Az adórendszer felújításra szorult, mert a térségi összevetésben és általános európai keretben néhány adótétel túl nagy volt, így örvendetes és sikeres lépésnek nevezhető, hogy a munkát terhelő adók mértéke csökkent - mondta az InfoRádiónak Bod Péter Ákos. A közgazdász kiemelte, hogy ugyanakkor a mértékek és a megoldások körül nagy a vita, főleg azért, mert...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés