Előfizetői tartalom

Ennyit tudunk eddig a magyar hamburgeradóról

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy a magyar fogyasztók, élelmiszergyártók és -forgalmazók meg kell barátkozzanak a népegészségügyi termékdíj, közismertebb nevén a hamburgeradó fogalmával. A részletek azonban nem ismertek, így például nem tudjuk pontosan, hogy mely termékeket sújtaná az új adó, mekkora lenne a plusz teher, és ezt mi alapján vetné ki a kormány. Az biztosnak tűnik viszont, hogy az egészségkárosodást okozó élelmiszereket fogyasztók drágulásra számíthatnak. A kérdés ezek után csak az, hogy ennek következtében csökken-e az egészségtelen élelmiszerek fogyasztása és javul-e a magyarok egészségi állapota.

Részletek hiányában Az elmúlt hetek megnyilvánulásai alapján nagyon valószínűnek tűnik, hogy jövőre új adónem kerül bevezetésre Magyarországon népegészségügyi termékdíj néven. A koncepció kidolgozása még folyamatban van, így a kormány, illetve az egészségügyi államtitkárság részéről semmilyen részlet nem hangzik el. Az azonban világosan látszik, hogy a kormányzati...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés