Előfizetői tartalom

Az adótartozások 74%-a nem beszedhető

Portfolio
Tavaly 16,1 százalékkal nőttek az adózói hátralékok, ezen belül a működő adózók tartozásállománya nem változott, a nem működőké viszont jelentősen, 22,9 százalékkal nőtt - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2010. évi tevékenységéről összeállított bulletinből. A teljes hátralékállomány 74 százaléka nem beszedhető, megtérülésére nincs reális esély. Ez az arány egy évvel ezelőtt még 70 százalék volt.

A NAV honlapján közzétett dokumentum ismerteti: a hátralékok elaprózódásával és a beszedhetetlen hátralékok arányának növekedésével 2010-ben folytatódott a hátralékállomány összetételének kedvezőtlen változása, amelyet jelentősen befolyásolt a pénzügyi és gazdasági válság is. A tapasztalatok szerint a folyamatosan növekvő számú adóstól nagyságrendekkel kevesebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés