Előfizetői tartalom

Többet számítana a gyerek a nyugdíjban a készülő törvény szerint

Portfolio
A készülő, családok védelméről szóló sarkalatos törvény intézkedései nem érintik a családi pótlékot. A kisgyermekes anyák foglalkoztatását viszont úgy támogatná, hogy három évig a munkáltatók kötelesek lennének az anyákat saját kérésre részidőben foglalkoztatni. A tervek szerint a gyermekek jobban beszámítanának a nyugdíjba vagy úgy, hogy a gyermeknevelés növelné a szolgálati időt, vagy úgy, hogy a felnőtt gyermekek által fizetendő személyi jövedelemadó bizonyos részét a szülők nyugdíjához adnák - mondta el Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a Népszabadságnak.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a Népszabadságnak elmondta: abnormálisnak tartják, hogy a családokat érintő törvények négyévente vagy még gyakrabban változnak, hiszen ezek az intézkedések csak hosszú távon fejthetik ki a hatásukat. Ezért foglalják sarkalatos törvénybe a családokat érintő alapelveket, irányokat, a részletes kidolgozásuk pedig majd az egyszerű többséggel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés