Előfizetői tartalom

Európai szintű megoldás jöhet az egészségügyi krízisre

Portfolio
Akciótervet készít az Európai Bizottság az egészségügyi szakemberek európai szinten egyre nagyobb problémát jelentő hiányának kezelésére - közölte John Dalli, az Európai Unió egészségügyi biztosa pénteken egy szakmai rendezvényen, Budapesten. Szócska Miklós államtitkár azt mondta, az uniós csatlakozás óta az aktív orvosok mintegy 13 százaléka elhagyta Magyarországot.

John Dalli a Háziorvosok Európai Uniója (UEMO) nyilvános közgyűlésén hangsúlyozta: Európában az egészségügyi dolgozók száma egyre kevesebb, holott az elöregedő társadalmakban egyre nagyobb szükség lenne rájuk. Kiemelte, hogy cselekvés hiányában az évtized végére nagyjából egymillió egészségügyi dolgozó hiányzik majd Európában, hamarosan az ápolt betegek 15...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés