Előfizetői tartalom

Matolcsy bevallotta: fokozatosan bontották ki a valós helyzetet

Portfolio
Külső és belső kockázata is van a Széll Kálmán Tervben a következő évekre vázolt 3 százalék alatti hiány tarthatóságának - mondta Matolcsy György az MTI tudósítása szerint a parlament számvevőszéki és gazdasági bizottságában. Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának ülésén pedig azt is elmondta: az adójóváírás kivezetéséről ősszel születik majd döntés. Amikor Magyarország miniszterelnöke azt kérte az Európai Unió vezetőitől, hogy valljuk be az igazságot, azt mondták, hogy "nem vallhatjuk be", mert itt van néhány ország, amely nyílt pénzügyi csődje nagyon veszélyes és ne terheljék az unió számláját egy újabb országgal - fejtette ki Matolcsy. Kiemelte: a kormány ekkor tért át a tényleges helyzetet fokozatosan bevalló gazdaságpolitikai kommunikációra.

A kockázatokat sorolta Matolcsy A nemzetgazdasági miniszter a parlament számvevőszéki és gazdasági bizottságában a külső kockázatokról mondta: nem tudni, hogy a görög, a portugál és ír válság elérnek-e más országokat is. Közölte: a deficitpálya belső kockázata az, hogy milyen eréllyel, határozottsággal hatják végre a programokat. Úgy fogalmazott: itt kisebb a kockázat.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés