Előfizetői tartalom

Ezért nem fogyott drámaian Magyarország népessége

Portfolio
Jelentős szerepet játszik a magyar népesség öregedésének és csökkenésének mérséklésében a nemzetközi vándorlás - állapítja meg a Központi Statisztikai Hivatal minap megjelent elemzése. Az elmúlt évtizedben ugyanis a nemzetközi vándorlás 133 ezerrel csökkentette a 320 ezer fős természetes magyarországi népességfogyást. Eközben pedig a külföldi népesség korösszetétele lényegesen eltér a magyartól, a külföldiek közel háromnegyede gazdaságilag aktív korú.

Az elmúlt tíz év során közel megduplázódott a Magyarországon tartózkodó külföldi állampolgárok létszáma. A teljes népességen belüli arányuk 2%, ami a többi uniós országhoz viszonyítva alacsonynak mondható - derül ki a KSH hétfői jelentéséből. A magyarországi népesség alakulásáról legutolsó rendelkezésre álló információk:Kapcsolódó cikkünk2011.04.21Félelmetes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés