Előfizetői tartalom

Figyelmeztet a guru - Aggasztó folyamatok Európában

Portfolio
Az elmúlt napokban látott heves esések ellenére az emelkedő trend nem tört meg a nyersanyagpiacokon, és dollárban mérve hosszabb távon további erősödés várható - nyilatkozta a CNBC-nek adott interjújában Mark Möbius, a Templeton fejlődő piaci szakértője. A guru emellett aggodalmát fejezte ki az európai adóssághelyzettel kapcsolatban.

"Hosszú távon a nyersanyagárak emelkedésére fogadunk, egyszerűen a kereslet-kínálati viszonyok miatt. Persze én mindig mondtam, hogy lehetnek kilengések a nyersanyagpiacokon, melyek mértéke időnként a 20%-ot is elérheti (mint most). Hosszú távon azonban nem kérdés, hogy a dollárban mért árfolyamok felfelé fognak menni" - közölte a szakértő. Átmenetileg a dollár erősödése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés