Előfizetői tartalom

Elszállóban a gyógyszerkassza, szükség van megszorításokra

Portfolio
Egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy a gyógyszerkasszának égető szüksége van az idei évre tervezett 26 milliárd forintos megtakarításra, az első négy hónap gyógyszerkiadási adatai ugyanis nagyobb elszállást vetítenek előre: négy hónap alatt 13 milliárd forintos a túlköltés. A teljes Egészségbiztosítási Alap egyenlege ugyanakkor nem ad okot az aggodalomra, eddig csupán az időarányos hiányelőirányzat negyede teljesült.

Az E-Alap egyelőre rendben A január-áprilisi időszakban 7,2 milliárd forintos hiányt halmozott fel az Egészségbiztosítási Alap, miközben az időarányos előirányzat 30 milliárd forintos deficittel számol - derül ki az Országos Egészségbiztosítási Pénztár hétfőn közzétett adataiból. A tájékoztatás szerint a kedvezőbb egyenleg alapvetően a Természetbeni ellátások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés