Előfizetői tartalom

Orbánnál és az EU-nál sürgetik a Tobin-adót a magyar közgazdászok

Portfolio
Nyílt levélben fordult magyar közgazdászok egy csoportja az Európai Bizottság elnökéhez és a magyar miniszterelnökhöz, hogy fontolják meg a Tobin-adó bevezetését. Az aláírók úgy érvelnek, hogy egy minimális mértékű, 0,05 százalékos adó a bevezető országok versenyképességének érdemi romlása nélkül járulhatna hozzá a pénzügyi szektor és a társadalom között az elmúlt évtizedekben felborult egyensúly helyreállításához.

Az aláírók elképzelése szerint a bevezetésre optimális esetben globálisan kerülne sor, de támogatnák azt is, hogy a legfejlettebb országok, köztük az EU saját pénzügyi szabályozásuk részeként hozzák létre a tranzakciós adót - erőteljesen fellépve mindeközben az intézkedésből profitálni kívánó cégek és adóparadicsomok ellen. Az adóból befolyó bevételek egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés