Előfizetői tartalom

Megakadhat a szuperbruttó kivezetése

Portfolio
Mégsem lehet arra mérget venni, hogy jövőre lefeleződik a személyi jövedelemadónál a szuperbruttó szorzótényező, amiként azt a konvergencia program ígéri. Legalábbis ezt az üzenetet lehet kiolvasni az Origo értesüléseiből, amely szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium apparátusának számításokat kell végeznie különböző adózási szcenáriók hatására, amelyek között szerepel az is, ha megakadna a szuperbruttó kivezetése.

A jelenlegi rendszerben a 16 százalékos személyi jövedelem adót a 27 százalékos munkáltatói társadalombiztosítási járulékkal megnövelt adóalapból vonják. A konvergencia program szerint a szuperbruttó szorzót 2013-ig fokozatosan kivonnák, a szöveg megemlíti, hogy jövőre a szorzó "megfeleződne". A konvergencia program ismertetése után Matolcsy György egy sajtótájékoztatón...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés