Előfizetői tartalom

Egy szemünk sem tud nevetni - Több az álláskereső, mint egy éve

Portfolio
Áprilisban másfélszer annyi új állást jelentettek be a munkáltatók, mint egy hónappal korábban; a csaknem 65 ezer új állásból azonban 45 ezer államilag támogatott állás volt, és csak 20 ezer a piaci. A nyilvántartott álláskeresők száma 612 ezer fő volt a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint. Az álláskeresők száma áprilisban csökkent ugyan az előző hónaphoz képest, de a tavaly ilyenkor regisztráltnál még mindig magasabb. Az NFSZ adataiból számítható munkanélküliségi ráta év elején volt csúcson, múlt hónapban némileg már csökkent. Az adatokból kiolvasható összkép nem sok javulást mutat az egy évvel korábbihoz képest.

Még mindig több álláskereső, mint egy éve 2011 áprilisában 612 ezer fő álláskeresőt regisztráltak a munkaügyi hivatalok, ami 38 ezer fővel kevesebb az előző havinál, de még mindig 10 ezer fővel több, mint az egy éve ilyenkor regisztrált létszám. A Foglalkoztatási Szolgálat szerint az április hónapban belépők, vagyis az újonnan regisztráltak létszáma mind az előző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés