Előfizetői tartalom

Tovább drágult az olaj és az arany a kínai "mozgolódás" miatt

Portfolio
Ma az ázsiai kereskedés során újabb történelmi csúcsra, 1517 dollár körülig emelkedett az azonnali aranyár és az olajárak is tovább emelkedtek elsősorban olyan sajtójelentések hatására, amelyek szerint Kína a hatalmas, 3000 milliárd dollárt is meghaladó devizatartalékokból speciális alapokat állítana fel a nyersanyagpiacokon, illetve a devizapiacokon, hogy ezzel felszívja a túlzott likviditást. Az ezüst közel rekordmagasságba kapaszkodott 5,9%-os szárnyalásával.

A Marketwatch beszámolója szerint több sajtójelentés is arról számolt be, hogy a kínai hatóságok egyrészt egy devizapiaci stabilizációs alap felállítását fontolgatják, amely a túlzott kilengések ellensúlyozására intervenciókat hajthatna végre anélkül, hogy előtte a kínai jegybanknak jüant kellene nyomtatnia, hogy abból a megfelelő devizákat beszerezze. A kínai hatóságok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés