Előfizetői tartalom

A nyugat-európai országokban dolgoznak legkevesebbet

Portfolio
Az OECD kétévente elkészülő társadalmi kitekintője szerint az OECD országok átlagában 1,4 százalékponttal vetette vissza a foglalkoztatást a válság, de a legrosszabb a helyzet Izlandon, Írországban és Spanyolországban, ahol a visszaesés 6 százalékpont körüli, míg Lengyelországban ezzel szemben 2,3 százalékkal nőtt a foglalkoztatás. Az OECD külön fejezetet szentelt ezúttal annak vizsgálatára is, mely országokban a legelfoglaltabbak az emberek. Eszerint a fizetett és fizetetlen munkák és tanulás figyelembe vételével a mexikóiak dolgoznak a legtöbbet egy nap, tíz órát, míg a sor végén a belgák állnak.

Immár hatodszorra adja ki Society at a Glance című kiadványát a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (Organisation for Economic Co-operation and Development, OECD) ezúttal négy új taggal kibővülve, és külön fejezetet szentelve a nem fizetett munka felmérésére. Az OECD szerint a családok jelentős időt töltenek olyan nem fizetett munkát jelentő tevékenységekkel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés