Előfizetői tartalom

Nettó 200 ezret követelnek a rezidensek

Portfolio
Jövő évtől 200 ezer forintos nettó kezdő orvosi és 300 ezer forintos nettó szakorvosi bért követel a Magyar Rezidensszövetség - nyilatkozta Papp Magor, a szervezet elnöke a Magyar Nemzetnek. Amennyiben a kormány nem teljesíti bérkövetelésüket, akkor fontolóra veszik a csehországihoz hasonló tömeges felmondás lehetőségét.

A szervezet elnöke a napilapnak kifejtette: ma egy kezdő orvos körülbelül 85 ezer forintot visz haza, míg egy nemrég szakvizsgázott orvos 120 ezer forintot keres. Az emelés mértéke meghaladná ugyan a 100%-ot, de ez is csak tűzoltásra lenne elegendő, arra, hogy ne veszítsük el szinte teljes orvosegyetemi évfolyamokat - fűzte hozzá Papp Magor, aki szerint a béremelésnek már megtartó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés