Előfizetői tartalom

Csökkent a kórházak adóssága, de "további intézkedések szükségesek"

Portfolio
A tavalyi utolsó negyedéves összesítés szerint csökkent az egészségügyi szolgáltatók adósságállománya: az elmúlt év végén 34,6 milliárd forint volt az egészségügyi szolgáltatók határidőn túli kötelezettsége - derült ki a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkárságának közleményéből. A tájékoztatás ugyanakkor arra is figyelmeztet, hogy még idén "további intézkedésekre van szükség" az adósságállomány újratermelődésének lassításához.

A lejárt tartozás a harmadik negyedévben 11 milliárd forinttal nőtt - ekkor 47 milliárd volt -, a negyedik negyedévben viszont 12,9 milliárd forinttal csökkent. Ebből is látható, hogy az összességében több mint 31 milliárd forintos konszolidációs támogatás képes volt az adósságállomány növekedésének ellensúlyozására - emlékeztet az államtitkárság.Kapcsolódó cikkünk2011.01.12...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés