Előfizetői tartalom

Több gyógyszer drágul áprilistól

Portfolio
Áprilistól több gyógyszer ára emelkedik jelentősen, miután az Országos Egészségbiztosítási Pénztár csökkenti az ún. kombinációs készítmények társadalombiztosítási támogatását - írja a Magyar Nemzet. Ezzel a lépéssel 4 milliárd forintot spórolhat a kormány, ugyanakkor az intézkedés nem része a reformprogramban szereplő (a gyógyszerkasszát érintő) 120 milliárd forintos elvonásnak.

Több száz készítmény drágul A kombinációs készítmények olyan gyógyszerek, amelyek egy tablettában két különféle hatóanyagot tartalmaznak. A betegeknek így nem kell két gyógyszert szedniük, hanem elegendő csak egyet - emlékeztet a Magyar Nemzet, amely úgy értesült, hogy áprilistól több száz ilyen terméknek csökken a társadalombiztosítási támogatása. A döntéshozók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés