Előfizetői tartalom

Japánt évtizedek óta kerüli a szerencse

Portfolio
Japánt évtizedek óta kerüli a szerencse. Nem elég, hogy a gazdaság közel húsz évig nem tudott talpra állni, a Kínával való kapcsolat pedig nemhogy nem javult, hanem csak tovább mérgesedett, bő másfél héttel ezelőtt minden idők legnagyobb földrengése rázta meg a szigetországot. A földrengést óriási erejű szökőár kísérte, aminek során két, a földrengés törésvonalán elhelyezkedő atomerő megsérült, jelentős mértékű radioaktív szennyezést okozva. A katasztrófa vélhetőleg igen érzékenyen érinti a nukleáris energiaipar szereplőit, illetve arra ösztönöz, hogy jobban készüljünk fel az ilyen ritka, ám annál súlyosabb következményekkel járó eseményekre.

A GDP 4 százaléka veszhetett oda A március 11-i földrengés és az azt kísérő, óriási erejű szökőár miatt ezrek vesztették életüket Japánban (a legpesszimistább becslések szerint a katasztrófa áldozatainak száma elérheti a 20 ezret), sokan pedig súlyosan megsebesültek (ide értve a radioaktivitással szennyeződötteket is). 20 ezer áldozat nem kevés, ám ne feledkezzünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés