Előfizetői tartalom

Megfelezné a táppénzmaximumot a Fidesz - napi 5000 forint járna

Portfolio
Felére csökkentené a táppénz napi összegének lehetséges maximumát az a zárószavazás előtti módosító javaslat, amelyet az államháztartási törvényhez nyújtott be a fideszes Dancsó József szerdán. A táppénznél figyelembe vehető jövedelem továbbra is 60 illetve rövidebb munkaviszony esetén 50 százaléka lenne, de a napi táppénzmaximum az idei 10 040 forintról 5020 forintra csökkenne.

A táppénz összege folyamatos, legalább kétévi biztosítási idő esetében továbbra is a figyelembe vehető jövedelem naptári napi átlagának 60 százaléka, ennél rövidebb biztosítási idő esetében vagy fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátás tartama alatt 50 százaléka lenne. Változás azonban, hogy a javaslat szerint a táppénz egy napra járó összege a jogosultság kezdő napján...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés