Előfizetői tartalom

Nem indokolt 6 hónapnál rövidebbre szabni a munkanélküli segélyezést

Portfolio
Hat hónapnál rövidebb munkanélküli segélyezés nem indokolt - mondta Andor László, az Európai Bizottság (EB) foglalkoztatási és szociális ügyekért felelős biztosa pénteken egy brüsszeli háttérbeszélgetésen. A biztos a munkanélküli ellátás magyarországi rendszerének tervezett átalakítására vonatkozó újságírói kérdésre válaszolva hangsúlyozta: a szabályozás tagállami hatáskörbe tartozik, a bizottság pedig jelenleg nem tervez lépéseket az ügyben. Hozzátette: ha "súlyos anomáliákat tapasztal az unió, akkor akár az Európai Parlament is kezdeményezheti, hogy új irányt vegyen a jogalkotás".

Andor László a közgazdasági Nobel-díjas Christopher Pissaridesre hivatkozott, aki szerint a segélyt semmilyen körülmények között nem volna szabad hat hónapnál rövidebb ideig folyósítani. Pissarides a magyar bizottsági tag vezetése alatt működő főigazgatóság csütörtöki konferenciáján elmondta: ideális esetben az ellátás rugalmas, vagyis válság idején hosszabb, fellendülés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés