Előfizetői tartalom

Letörheti a japán reményeket az óriási csapás

Kifejezetten rosszkor érte minden idők ötödik, Japán történetében pedig a legnagyobb földrengés péntek reggel a távol-keleti országot, hiszen a gazdasági válságból kilábalás folyamata akár derékba is törhet, illetve újra fokozódhatnak a deflációs kockázatok az országban. A japán jegybank éppen emiatt azonnal jelezte, hogy kész mindent megtenni likviditási szempontból a gazdasági-pénzügyi kockázatok enyhítése érdekében. Az idő rövidsége és az ismeretlen mértékű károk miatt a japán eszközpiacokon eddig nem mutatkoztak heves negatív reakciók, a tőzsdei kereskedést az utolsó órában érte a földrengés híre, és várhatóan hétfőn már újra rendben kinyit a börze.

A piaci hatásokról bővebben:Kapcsolódó cikkünk2011.03.11 10:28 Durva földrengés rázta meg Japánt, esnek a tőzsdékMi történt? A legerősebb japán földrengésnél (8,1-es a Richter-skála szerint 1933-ban) is jóval erősebb, 8,9-es földrengés érte ma közép-európai idő szerint reggel hét óra előtt Japán északi térségét. A rengés epicentruma bő 100 km-re volt Tokiótól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés