Előfizetői tartalom

Kétezer milliárdos rejtett államadósságtól szabadulna az állam

Portfolio
Folyik az úgynevezett ppp (public private partnership), vagyis az állam és a magánszféra közötti együttműködéssel megvalósuló beruházások a felülvizsgálata és még az idén várhatók megállapodások, amelyek hosszabb távon akár 2 ezer milliárd forinttal is mérsékelhetik az állami kötelezettségeket - mondta a Gazdasági Rádiónak Hegmanné Nemes Sára.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kiemelt állami szerződéseket és támogatásokat vizsgáló államtitkára jelezte, mintegy 100 ppp-szerződésről van szó, amelyek együttesen mintegy 3 ezer milliárd forint elkötelezettséget jelentenek a következő években az állam részéről, vagyis ez egyfajta rejtett államadósságnak tekinthető. Ez az összeg más szerződéses konstrukciókban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés