FONTOS Brit választás: brutálisat tarolt a Munkáspárt az exit poll szerint
 
Előfizetői tartalom

Év végén változtatni próbált az MNB-törvényen Brüsszel

Portfolio
Miután az Európai Központi Bank tavaly állásfoglalást adott ki a magyar jegybanktörvényről, az ügy az Európai Bizottsághoz került, amely év végén megpróbálta rábírni a magyar kormányt a törvény megváltoztatására, "de elutasító választ kapott" - jelezte a Népszabadságnak adott, ma teljes terjedelmében megjelent interjúban Simor András. A Magyar Nemzeti Bank elnöke hozzátette: az ügyben ennél frissebb információja nincs. Mint ismert, múlt csütörtökön a kamatdöntési sajtótájékoztatón az EKB elnöke a peres eljárás megindítását sem zárta ki, de ennek témája Brüsszelre tartozik.

Kapcsolódó cikkünk2011.03.03 16:11Figyelmeztetést küldött Trichet a magyar kormánynak (2.)Amint a tegnapi kivonatos interjú kapcsán már jeleztük, Simor megerősítette, hogy nem kíván lemondani a rá nehezedő nyomás ellenére sem. Ez esetben egyébként egy magas rangú kormányzati tisztviselőtől azt hallotta: kemény harcra számíthat.Kapcsolódó cikkünk2011.03.07 16:19Kemény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés