Előfizetői tartalom

Szócska: "bűvészmutatvány lesz" a gyógyszerkiadások csökkentése

Portfolio
Az egészségügyi rendszer átalakításának terveit ment megbeszélni az egészségügyi államtitkár a Semmelweis Egyetem nagytermébe, de ott a hazai egészségügy végtelen reménytelenségével találkozott. Szócska Miklós struktúraátalakításról, funkcionális társulásokról, kiaknázható tartalékokról beszélt, a hozzászólók megalázóan alacsony bérekről, az orvosok és az ápolók reménytelen helyzetéről, a hiányzó utánpótlásról beszéltek. Szócska semmit nem tudott mondani a Széll Kálmán program részleteiről, az egészségügyet kórházak társulásaival, hamburgeradóval és uniós forrásokkal mentené meg - írja az Index.

Megalázó helyzetben az orvosok "Betelt a pohár és most nem az anyagiakról beszélek. Az orvosok nagy reményt fűztek az új kormányhoz, azt gondolták, hogy nyolc év alatt volt idejük felkészülni, és az asztalfiókban ott van 6-8 fontos terv, amit meg kell valósítani. Azt gondoltam, hogy nyolc hónap után egy programról tudunk vitázni. A kérdés az, van-e ilyen program. Ha ilyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés