Előfizetői tartalom

Hamburgeradóban világelsők - Mire elég Orbán javaslata?

Orbán Viktor hétfői napirend előtti felszólalásában gyakorlatilag szinte csak egy konkrétumot említett: aki elvesztegeti egészségét, annak jobban hozzá kell járulnia az egészségügyi rendszer fenntartásához. A miniszterelnök kijelentése arra utal, hogy a kormány felkarolta azt tavaly nyári javaslatot, ami a hamburgeradó bevezetését szorgalmazta Magyarországon. Amennyiben a kormány valóban bevezeti az egészségre káros termékek megadóztatását, akkor világelsők lehetünk, hiszen máshol egyelőre csak fontolgatják a döntéshozók. Mire elég és mire nem az egészségtelen ételek, illetve életmód megadóztatásának ötlete?

Óriási várakozás előzte meg a miniszterelnök mai parlamenti beszédét, a piaci szereplők arra számítottak, hogy Orbán Viktor több konkrétumot is megemlít a kormány február-márciusra ígért reformcsomagjából. A kormányfő azonban csak néhány részletet árult el a programból, ezek közül a "hamburgeradó" bevezetésének ötletét olvashattuk ki szavaiból. Megalakulásakor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés