Előfizetői tartalom

Az ideiglenes adók öröklakása

Csillag István
Az idei év költségvetésébe havi 100 milliárd, összesen az egész évben 1200 milliárd forintnyi rendkívüli és ideiglenes bevétel épült be, hogy a hiány 3% alá szorítható legyen. 2011-ben az államháztartás rendkívüli és ideiglenes bevételek - és a konjunkturális hatások - nélküli ún. szerkezeti hiánya megduplázódott, és eléri a GDP 6%-át. Ezt a hiányt 2012- és 2014 között csak az ideiglenes és rendkívüli bevételek véglegesítésével lehet orvosolni - véli Csillag István, akinek írását az alábbiakban közöljük.

1. A 2011. évi költségvetés rendkívüli és ideiglenes bevételként 161 Mrd Ft-tal számol a hitelintézetekre és biztosítókra kivetett bankadóból. Ehhez járul a kereskedelmi áruházi láncokra, a távközlési vállatokra és az energiaszolgáltatókra kivetett 180 Mrd Ft összegű válságadó. Ezeken kívül a Gyurcsány-kormánytól örökölt, már 2009-ben is "ideiglenesnek" titulált...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés