Előfizetői tartalom

Újabb részletek láttak napvilágot a kormány nyugdíjterveiről

Portfolio
A korábbinál több pénzt helyezhetnek el részvényekben a lengyel nyugdíjalapok és a kormány továbbra is abban bízik, hogy április elsején életbe léphetnek a nyugdíjrendszert érintő változások - derültek ki újabb, a lengyel nyugdíjrendszer-változással kapcsolatos részletek Michal Boni hétfői varsói nyilatkozatából. Donald Tusk miniszterelnök vezető gazdasági tanácsadója ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ezekkel a lépésekkel nem az 1999-es nyugdíjreformot számolják fel.

A miniszterelnök vezető gazdasági tanácsadója elmondta, hogy a magánnyugdíjalapok a jövőben a korábbinál több pénzt helyezhetnek el részvényekben, ugyanakkor csökken a munkavállalók alapokba történő, kötelező befizetésének mértéke. Michal Boni tájékoztatása szerint az alapok folyamatosan növelhetik portfoliójukban a részvények arányát, ami 2020-ban 62 százalékig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés